Morčací plátok na prírodno so zelerovými hranolkami a uhorkou

Obdobie fašiangov už síce začalo, ale ľahko stráviteľný morčací plátok, ktorý obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku, si dopriať môžeme. Zelerové hranolky k nemu doplnia najmä vitamín C, ktorý sa v období chrípok viac než hodí. Výhodou tejto zeleniny je aj jej priaznivá cena. Tento pokrm nie je nijako bohatý na sacharidy, preto si môžete dopriať viac tuku, napr. tučnejšiu kyslú smotanu.

Suroviny

150 g morčacích pŕs
200 g zeleru (cca ½ menšej buľvy)
200 g šalátovej uhorky
50 ml 15% kyslej smotany
15 ml olivového oleja (1 ČL na zeler, 1 PL na restovanie mäsa)
2 g soli (štipka)
2 g čierneho korenia (štipka)
2 g čerstvej chilli papričky (štipka)
5 g čerstvej pažítky (1 ČL)

1
porcia
obtiažnosť
2006 kJ / porcia

Postup

 

Zeler olúpeme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky. Premiešame s olivovým olejom a soľou a pečieme v pekáči v predhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút. Hranolky priebežne kontrolujeme.

Mäso umyjeme, osušíme, naklepeme, okoreníme a osolíme a na olivovom oleji opečieme z oboch strán.

Dip pripravíme zmiešaním kyslej smotany, soli, pažítky a chilli papričky.

Mäso podávame s hranolkami, na kolieska nakrájanou šalátovou uhorkou a dipom.

 
 

1 porcia | doba prípravy 45 minút | 2006 kJ / 479 kcal

Vhodné pre diabetikov a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku

Tuky
28,0 g
Sacharidy
21,0 g
Bielkoviny
36,0 g
Vláknina
9,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Morčací špíz s paradajkovou salsou a zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
5382 kJ / porcia

Vaše premeny

Stanislava Behilova

Schudla som 29 kg a zdravotný stav sa mi postupne upravuje

Vladimír Kohút

Cítim sa lepšie, vyzerám lepšie a som spokojný!

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.