Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Vyberte si mäso u svojho mäsiara a pripravte si doma mäsové guľky. S paradajkovou omáčkou a špagetami vám zachutia určite viac než tie kupované.

Suroviny

GUĽKY:
200 g chudého hovädzieho mäsa
200 g chudého bravčového mäsa
2 lyžice sušenej bazalky
2 lyžičky rasce
PARADAJKOVÁ OMÁČKA:
700 g paradajkového pretlaku
1 PL trstinového cukru
hrsť bazalky + na ozdobu
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
olivový olej
soľ
korenie
+ 300 g celozrnných špagiet

4
porcie
obtiažnosť
1708 kJ / porcia

Postup

Mleté mäso dáme do misy so štipkou soli, korenia a s väčšinou najemno nasekanej bazalky. Čistými rukami všetko premiešame a premiesime. Zo zmesi tvarujeme rovnako veľké guľôčky. Do horúcej panvice na vyprážanie vlejeme jednu lyžicu oleja, pridáme mäsové guličky a rascu. Plameň zvýšime a guličky smažíme do zlatista.

Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme trstinový cukor. Vlejeme paradajkový pretlak alebo drvené paradajky z plechovky. Bazalku pokrájame najemno a pridáme do omáčky. Osolíme, okoreníme a necháme ešte chvíľu prehriať. Guličky podávame s celozrnnými špagetami a paradajkovou omáčkou, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

TIP: Mleté mäso - aby ste mali naozaj kontrolu nad tým, čo jete, kupujte mäso u mäsiara. Vybrané mäso si nechajte u mäsiara namlieť pred vašimi očami.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1708 kJ / 408 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninový šalát s tofu rezníčkami
2
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečené zemiaky v šupke s Ricottou a avokádovým dipom
1
porcia
2420 kJ / porcia

Vaše premeny

-10 kilo

Radoslava Demjanová

Konkrétny jedálniček vnímam ako obrovské plus

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt