Mäsové guľky s paradajkovou omáčkou

Vyberte si mäso u svojho mäsiara a pripravte si doma mäsové guľky. S paradajkovou omáčkou a špagetami vám zachutia určite viac než tie kupované.

Suroviny

GUĽKY:
200 g chudého hovädzieho mäsa
200 g chudého bravčového mäsa
2 lyžice sušenej bazalky
2 lyžičky rasce
PARADAJKOVÁ OMÁČKA:
700 g paradajkového pretlaku
1 PL trstinového cukru
hrsť bazalky + na ozdobu
2 strúčiky cesnaku
1 malá cibuľa
olivový olej
soľ
korenie
+ 300 g celozrnných špagiet

4
porcie
obtiažnosť
1708 kJ / porcia

Postup

Mleté mäso dáme do misy so štipkou soli, korenia a s väčšinou najemno nasekanej bazalky. Čistými rukami všetko premiešame a premiesime. Zo zmesi tvarujeme rovnako veľké guľôčky. Do horúcej panvice na vyprážanie vlejeme jednu lyžicu oleja, pridáme mäsové guličky a rascu. Plameň zvýšime a guličky smažíme do zlatista.

Na olivovom oleji orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, cesnak a pridáme trstinový cukor. Vlejeme paradajkový pretlak alebo drvené paradajky z plechovky. Bazalku pokrájame najemno a pridáme do omáčky. Osolíme, okoreníme a necháme ešte chvíľu prehriať. Guličky podávame s celozrnnými špagetami a paradajkovou omáčkou, ozdobené lístkami čerstvej bazalky.

TIP: Mleté mäso - aby ste mali naozaj kontrolu nad tým, čo jete, kupujte mäso u mäsiara. Vybrané mäso si nechajte u mäsiara namlieť pred vašimi očami.

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1708 kJ / 408 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Losos na pare s grilovanou zeleninou
1
porcia
obtiažnosť
1249 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové placky a zemiakovo-zelerová kaša
2
porcie
obtiažnosť
1677 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná