Krémová kukuričná polievka

Polievka nemusí byť vždy nutne vývar. Ak máte radi polievky, vyskúšajte krásne žltú, krémovú kukuričnú. Bude chutiť aj vašim deťom.

Suroviny

1 lyžica masla
1 nadrobno pokrájaná cibuľa
300 g mrazenej kukurice
1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
1 ryžová smotana
soľ

2
porcie
obtiažnosť
1470 kJ / porcia

Postup

Vo väčšom hrnci rozohrejeme lyžicu masla. Prisypeme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme kukuricu a všetko podlejeme vývarom, ale len toľko, aby bola kukurica pod hladinou, zvyšok vývaru si necháme bokom. Osolíme a necháme chvíľu povariť. Akonáhle kukurica zmäkne, rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Zalejeme trochou ryžovej smotany na zjemnenie. Podľa požadovanej hustoty a chuti prilievame buď smotanu alebo vývar. Polievka musí zostať krémová, aby sme ju nemuseli zahusťovať.

TIP: Krémové zeleninové polievky: Svoju krémovú štruktúru získajú vďaka veľkému obsahu zeleniny. Ak použijeme veľa zeleniny a jej časť vždy rozmixujeme, netreba polievku zahusťovať. Pamätajte, že polievka, ktorú treba zahustiť, obsahuje buď príliš veľa vody, alebo príliš málo zeleniny. Keď už to musí byť, použite radšej rozmixovaný uvarený zemiak ako múku.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1470 kJ / 351 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Rýchla letná avokádová polievka
2
porcie
obtiažnosť
1772 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Krém z kvaky so šampiňónmi
4
porcie
obtiažnosť
1331 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena