Krémová kukuričná polievka

Polievka nemusí byť vždy nutne vývar. Ak máte radi polievky, vyskúšajte krásne žltú, krémovú kukuričnú. Bude chutiť aj vašim deťom.

Suroviny

1 lyžica masla
1 nadrobno pokrájaná cibuľa
300 g mrazenej kukurice
1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
1 ryžová smotana
soľ

2
porcie
obtiažnosť
1470 kJ / porcia

Postup

Vo väčšom hrnci rozohrejeme lyžicu masla. Prisypeme nadrobno pokrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme kukuricu a všetko podlejeme vývarom, ale len toľko, aby bola kukurica pod hladinou, zvyšok vývaru si necháme bokom. Osolíme a necháme chvíľu povariť. Akonáhle kukurica zmäkne, rozmixujeme ju ponorným mixérom dohladka. Zalejeme trochou ryžovej smotany na zjemnenie. Podľa požadovanej hustoty a chuti prilievame buď smotanu alebo vývar. Polievka musí zostať krémová, aby sme ju nemuseli zahusťovať.

TIP: Krémové zeleninové polievky: Svoju krémovú štruktúru získajú vďaka veľkému obsahu zeleniny. Ak použijeme veľa zeleniny a jej časť vždy rozmixujeme, netreba polievku zahusťovať. Pamätajte, že polievka, ktorú treba zahustiť, obsahuje buď príliš veľa vody, alebo príliš málo zeleniny. Keď už to musí byť, použite radšej rozmixovaný uvarený zemiak ako múku.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1470 kJ / 351 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Polievka z pečených paradajok s quinoou
4
porcie
obtiažnosť
1356 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Hubový krém s krúpami
4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Vaše premeny

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo