Krém z kvaky so šampiňónmi

Viete ako vyzerá a chutí kvaka? Je to fialová koreňová zelenina podobná bielej reďkovke. Obsahuje veľa vitamínu C a B. Skúste našu krémovú polievku, ktorá vás zahreje a posilní vašu imunitu.

Suroviny

1 kg kvaky
4 väčšie zemiaky
30 g masla
1,5 l zeleninového vývaru
1 cibuľa
1 pór
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
100 g šampiňónov
smotana 12%
petržlenová vňať na ozdobu

4
porcie
obtiažnosť
1331 kJ / porcia

Postup

Cibuľu nakrájame na kocky a speníme v hrnci na masle. Kvaku olúpeme, tiež nakrájame na kocky a osmažíme na masle spolu so spenenou cibuľkou. Zmes kvaky a cibule zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme lisovaný cesnak a varíme asi 20 minút. Podľa potreby pridávame vývar a miešame. Po 20 minútach pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme tak dlho, kým nie sú zemiaky i kvaka mäkké - asi 20 minút. Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Nakoniec pridáme trochu smotany a zamiešame. Šampiňóny nakrájame na širšie plátky a orestujeme na kvapke olivového oleja. Zložíme z panvice na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočnej vody a oleja. Pridáme ich na záver servírovania do polievky pre ešte lepšiu chuť. Všetko dozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1331 kJ / 318 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Polievky
Šošovicová polievka na indický spôsob
4
porcie
obtiažnosť
1411 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Polievky
Zelerová polievka
4
porcie
obtiažnosť
1014 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Alena Nekvapilová

Na začiatku som mala o 25 kíl navyše, teraz sa môj život zmenil o 180°!