Karbonátky s ratatouille

Karbonátky chutia snáď úplne všetkým. Keď si ich urobíte z morčacieho mäsa a ako prílohu zvolíte ratatouille, výborným a chutným obedom alebo večerou potešíte celú rodinu. Morčacie mäso je vhodnou alternatívou namiesto kurčaťa, pretože je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku a zeleninou doplníte potrebnú dávku vlákniny.

Suroviny

štipka soli
štipka čierneho korenia
12 ml olivového oleja
karbonátky
90 g mletého morčacieho mäsa
1 žĺtok zo slepačieho vajca
20 g cibule šalotky
štipka sušenej bazalky
RATATOUILLE
200 g žltej papriky
180 g paradajok
100 g baklažánu
štipka provensálskych byliniek

1
porcia
obtiažnosť
1714 kJ / porcia

Postup

Zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame na kocky.

Mleté mäso zmiešame so žĺtkom, osolíme a okoreníme, pridáme bazalku a dobre premiešame. Pomocou dlaní vytvoríme malé placky a na polovici oleja ich na panvici z oboch strán opečieme dozlata.

Medzitým na ďalšej panvici rozpálime zvyšok oleja a orestujeme na ňom zeleninu, potom stiahneme plameň a ľahko podlejeme vodou a necháme pod pokrievkou dusiť domäkka.

Zeleninové ratatouille dochutíme soľou, korením a provensálskymi bylinkami.

Podávame spolu s karbonátkami,

1 porcia, doba prípravy: 60+ minút, 1714 kJ / 408 kcal
Tuky: 24 g
Sacharidy: 24 g
Bielkoviny: 26 g
Vláknina: 14 g


Vhodné pre celú rodinu a aj športovcov, výborný zdroj bielkovín a vlákniny

 

 

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 1714 kJ / 410 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Zeleninový šalát s tofu rezníčkami
2
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Fantastická pizza alla Dorka
5
porcií
obtiažnosť
1833 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku