Kačacie prsia pečené so zeleninou

Kačica sa radí medzi tučné jedlá, preto ju odporúčame naozaj výnimočne. Pripravte si ju preto s mrkvou, ktorá vďaka svojej vláknine podporuje trávenie a znižuje hladinu LDL cholesterolu a s hráškom, ktorý dodá pokrmu spolu s mrkvou plno vitamínov.

Suroviny

1 lyžička olivového oleja
150 g kačacích pŕs
soľ
korenie
100 g mrkvy
60 g zeleného hrášku

1
porcia
obtiažnosť
1486 kJ / porcia

Postup

Na grilovacej panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom z oboch strán kačacie prsia. Ku koncu mäso osolíme, okoreníme a pridáme hrášok a na tenké plátky (pomocou škrabky) nakrájanú mrkvu. Všetko spolu premiešame, prehrejeme a podávame.

1 porcia | doba prípravy 15 minút | 1486 kJ / 355 kcal

Vhodné pre: nízkosacharidovú stravu, zdroj bielkovín, nízky glykemický index

Tuky
19,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bielkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Pohánkové karbonátky
4
porcie
obtiažnosť
1100 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Gratinovaná špargľa so syrom
1
porcia
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie

Rastislav Rabik

Konečne sa nezadýchavam a cítim sa dobre

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.