Hroznové trifle s plodmi goji

Sezóna obľúbeného hrozna je momentálne v plnom prúde, a preto je vhodný čas na nejaký chutný recept práve z neho. Skúste tento rýchly a napriek tomu výborný dezert, v ktorom navyše nájdete goji – superpotravinu pochádzajúcu z Číny, ktorá sa prezýva ako rastlina dlhovekosti. Je zdrojom vitamínov A, B, C, betakaroténu a stopových prvkov. Navyše sa jej prisudzujú afrodiziakálne účinky a podporuje správnu funkciu pečene aj obličiek.

Suroviny

250 g polotučného tvarohu
150 g 2,7% bieleho jogurtu
2 ČL medu
200 g hrozna
20 g goji (sušené plody kustovnice)
30 g müsli

4
porcie
obtiažnosť
649 kJ / porcia

Postup

V miske zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme medom. 

Umyté hrozno nakrájame na malé kúsky.

Vrstvenie do pohárov začneme tvarohovou zmesou, posypeme hŕstkou goji (sušených plodov kustovnice), časťou ovocia a potom posypeme časťou müsli. Takto pokračujeme vo vrstvení, pokiaľ nedôjdu ingrediencie. Vrch ozdobíme zvyškom müsli či kustovnicou.

TIP: Pokiaľ máte müsli radšej mäkšie, nechajte nejakú chvíľu dezert odležať v chladničke.

4 porcie | doba prípravy 10 minút | 649 kJ / 155 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
4,2 g
Sacharidy
22,1 g
Bielkoviny
9,9 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Pečená hruška
4
porcie
obtiažnosť
1333 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok
7
porcií
obtiažnosť
1544 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Milan Kormoš

Sám som bol prekvapený z toho, ako to všetko zrazu ide

Tereza Illešová

Jedno rozhodnutie, o ktorom som netušila, že mi zmení život