Hroznové trifle s plodmi goji

Sezóna obľúbeného hrozna je momentálne v plnom prúde, a preto je vhodný čas na nejaký chutný recept práve z neho. Skúste tento rýchly a napriek tomu výborný dezert, v ktorom navyše nájdete goji – superpotravinu pochádzajúcu z Číny, ktorá sa prezýva ako rastlina dlhovekosti. Je zdrojom vitamínov A, B, C, betakaroténu a stopových prvkov. Navyše sa jej prisudzujú afrodiziakálne účinky a podporuje správnu funkciu pečene aj obličiek.

Suroviny

250 g polotučného tvarohu
150 g 2,7% bieleho jogurtu
2 ČL medu
200 g hrozna
20 g goji (sušené plody kustovnice)
30 g müsli

4
porcie
obtiažnosť
649 kJ / porcia

Postup

V miske zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme medom. 

Umyté hrozno nakrájame na malé kúsky.

Vrstvenie do pohárov začneme tvarohovou zmesou, posypeme hŕstkou goji (sušených plodov kustovnice), časťou ovocia a potom posypeme časťou müsli. Takto pokračujeme vo vrstvení, pokiaľ nedôjdu ingrediencie. Vrch ozdobíme zvyškom müsli či kustovnicou.

TIP: Pokiaľ máte müsli radšej mäkšie, nechajte nejakú chvíľu dezert odležať v chladničke.

4 porcie | doba prípravy 10 minút | 649 kJ / 155 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
4,2 g
Sacharidy
22,1 g
Bielkoviny
9,9 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Upečte si svoju granolu
12
porcií
obtiažnosť
1103 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Perníkové tiramisu
6
porcií
obtiažnosť
633 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Lenka Ersepková

Som veselšia, vyrovnaná sama so sebou a spokojná