Hovädzie kocky s tekvicou

Pripravte si výdatný obed z hovädzieho mäsa, ktorý Vás v chladnejších dňoch určite zahreje. Pokiaľ práve nebudete mať chuť na mäso, nahraďte ho strukovinami. Vďaka nim bude aj táto varianta bohatá na bielkoviny.

Suroviny

500 g hovädzieho chudého mäsa nakrájaného na kocky
4 lyžice repkového oleja
400 g dužiny z tekvice (hokkaido)
1 lyžička rímskej rasce
1 lyžička drveného sušeného koriandru
½ lyžičky senovky
1 chilli paprička
štipka kurkumy
soľ
korenie
1 liter zeleninového vývaru
10 ks cherry paradajok

4
porcie
obtiažnosť
1551 kJ / porcia

Postup

Hovädzie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme mäso, ľahko ho osolíme, okoreníme a necháme zatiahnuť. Pridáme ostatné koreniny a ešte chvíľu restujeme. Mäso podlejeme vývarom a podusíme domäkka (záleží na druhu mäsa, ale duste minimálne 40 minút). Potom pridáme na menšie kocky nakrájanú tekvicu a na polovice rozkrojené paradajky. Zľahka premiešame a pridáme nadrobno nasekanú chilli papričku. Dusíme pod pokrievkou ďalších 15 minút, kým tekvica nezmäkne. Hotovú zmes dosolíme a prípadne dokoreníme podľa chuti.

TIP: Ak nejete mäso, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom varenej fazule alebo cícera. Podávame napríklad s dusenou ryžou natural alebo celozrnným chlebom. Ak chcete, aby pokrm bol naozaj výdatný, pridajte spolu s tekvicou ešte 2 zemiaky pokrájané na kocky.

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1551 kJ / 371 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Filet z pražmy so šalátom z červenej šošovice
2
porcie
obtiažnosť
1514 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Kuracia kapsa so špenátom, batátmi a šalátom
2
porcie
obtiažnosť
1635 kJ / porcia

Vaše premeny

-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná