Domáce žervé

Pripravte si svoje domáce žervé. Vlastnoručne vyrobené bude vašim deťom na olovrant určite chutiť.

Suroviny

1 kyslá smotana 200 g
1 jogurt 500 g - Hollandia
soľ
+ niečo naviac - pažítka, sušené paradajky, korenie, jarná cibuľka

10
porcií
obtiažnosť
242 kJ / porcia

Postup

Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, ľahko osolíme a pridáme jednu z ingrediencií - niečo navyše. Takto získame žervé s príchuťou, aká je nám najmilšia. Pripravíme si cedidlo alebo veľké sito a do neho dáme čistú, suchú utierku alebo iné plátno. Vylejeme do utierky pripravenú zmes a necháme odkvapkať minimálne do druhého dňa (24 hodín).

Podávame s pečivom, celozrnnými tyčinkami alebo používame ako nátierku do sendvičov na desiatu.

Ak ste náhodou doteraz dávali prednosť taveným syrom, tak vedzte, že tavené syry, či už pre deti alebo dospelých či dôchodcov, sú úplne nevhodné. Najmä pre vysoký obsah soli a tiež kyseliny fosforečnej, ktorú obsahujú.

10 porcií | doba prípravy 5 minút | 242 kJ / 58 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Nátierky
Reďkovky s tvarohom a knäckebrotom
1
porcia
obtiažnosť
771 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Nátierky
Ražný chlieb s avokádovou pomazánkou a klíčkami
obtiažnosť

Vaše premeny

Mária Baltazárová

Dostavili sa samé pozitívne výsledky

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál