Domáce žervé

Pripravte si svoje domáce žervé. Vlastnoručne vyrobené bude vašim deťom na olovrant určite chutiť.

Suroviny

1 kyslá smotana 200 g
1 jogurt 500 g - Hollandia
soľ
+ niečo naviac - pažítka, sušené paradajky, korenie, jarná cibuľka

10
porcií
obtiažnosť
242 kJ / porcia

Postup

Kyslú smotanu zmiešame s jogurtom, ľahko osolíme a pridáme jednu z ingrediencií - niečo navyše. Takto získame žervé s príchuťou, aká je nám najmilšia. Pripravíme si cedidlo alebo veľké sito a do neho dáme čistú, suchú utierku alebo iné plátno. Vylejeme do utierky pripravenú zmes a necháme odkvapkať minimálne do druhého dňa (24 hodín).

Podávame s pečivom, celozrnnými tyčinkami alebo používame ako nátierku do sendvičov na desiatu.

Ak ste náhodou doteraz dávali prednosť taveným syrom, tak vedzte, že tavené syry, či už pre deti alebo dospelých či dôchodcov, sú úplne nevhodné. Najmä pre vysoký obsah soli a tiež kyseliny fosforečnej, ktorú obsahujú.

10 porcií | doba prípravy 5 minút | 242 kJ / 58 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Pomazánka z čiernej reďkovky
6
porcií
obtiažnosť
950 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Cesnaková pomazánka s tvarohom
1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!