Tvarohovo-bylinková nátierka s kváskovým chlebom a zeleninou

Nátierky sú veľmi obľúbené pre ich jednoduchú prípravu, skvelú chuť a nekonečné množstvo možností ingrediencií, z ktorých sa dajú pripraviť. Tvaroh, ktorý je okrem iného výborným zdrojom kvalitných bielkovín, je obľúbeným základom a táto nátierka nie je výnimkou. A pretože jar klope na dvere, nesmieme zabudnúť na čerstvé bylinky, ktoré nátierke dodajú príjemnú chuť a vôňu.

Suroviny

1 menšia cibuľa
2 PL pažítky
2 ČL bazalky
2 ČL kôpru
120 g polotučného tvarohu
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
200 g reďkoviek
1 červená paprika
200 g kváskového chleba

2
porcie
obtiažnosť
1390 kJ / porcia

Postup

Cibuľu a bylinky nakrájame nadrobno a zmiešame s polotučným tvarohom. Cesnak prelisujeme a pridáme do tvarohovej zmesi spoločne so štipkou soli, korením a zamiešame. Reďkovky a papriku umyjeme a nakrájame.

Plátky kváskového chleba natrieme pripravenou nátierkou.

Podávame so zeleninou a posypané čerstvými bylinkami.

TIP: Nátierka najlepšie chutí vychladená, preto ju pred podávaním nechajte chvíľu odležať v chladničke.

2 porcie | doba prípravy 10 minút | 1390 kJ / 332 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre športovcov, pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
3,9 g
Sacharidy
64,7 g
Bielkoviny
15,9 g
Vláknina
6,5 g

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Žeruchová nátierka s zelerom
4
porcie
obtiažnosť
570 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Fazuľová pomazánka s celozrnným chlebom
obtiažnosť

Vaše premeny

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt