Domáce zeleninové chipsy

Rovnako chrumkavé, rovnako slané, pritom farebnejšie a tiež zdravšie ako tie klasické. Pripravte si túto klasickú pochúťku a zjedzte ju bez výčitiek.

Suroviny

mrkva
petržlen
červená repa
olej v spreji
soľ

5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Postup

Ošúpeme mrkvu, petržlen, červenú repu a všetko nakrájame na veľmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minút "vypotiť" na papierovej utierke. Potom prebytočnú vodu odsajeme pomocou utierky a plátky rozložíme na papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Pečieme zhruba 10 minút na 190 °C. Potom plátky necháme vychladnúť. Podávame miesto klasických chipsov.

5 porcií | doba prípravy 35 minút | 217 kJ / 52 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Nadýchané lievance s černicami
6
porcií
obtiažnosť
1355 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok
7
porcií
obtiažnosť
1544 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Stanislava Behilova

Schudla som 29 kg a zdravotný stav sa mi postupne upravuje