Domáce zeleninové chipsy

Rovnako chrumkavé, rovnako slané, pritom farebnejšie a tiež zdravšie ako tie klasické. Pripravte si túto klasickú pochúťku a zjedzte ju bez výčitiek.

Suroviny

mrkva
petržlen
červená repa
olej v spreji
soľ

5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Postup

Ošúpeme mrkvu, petržlen, červenú repu a všetko nakrájame na veľmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minút "vypotiť" na papierovej utierke. Potom prebytočnú vodu odsajeme pomocou utierky a plátky rozložíme na papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Pečieme zhruba 10 minút na 190 °C. Potom plátky necháme vychladnúť. Podávame miesto klasických chipsov.

5 porcií | doba prípravy 35 minút | 217 kJ / 52 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok s orieškami
7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Mandľové rožteky
50
porcií
obtiažnosť
280 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Natalia Raupach

Máme to vo svojich rukách