Domáce zeleninové chipsy

Rovnako chrumkavé, rovnako slané, pritom farebnejšie a tiež zdravšie ako tie klasické. Pripravte si túto klasickú pochúťku a zjedzte ju bez výčitiek.

Suroviny

mrkva
petržlen
červená repa
olej v spreji
soľ

5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Postup

Ošúpeme mrkvu, petržlen, červenú repu a všetko nakrájame na veľmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minút "vypotiť" na papierovej utierke. Potom prebytočnú vodu odsajeme pomocou utierky a plátky rozložíme na papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Pečieme zhruba 10 minút na 190 °C. Potom plátky necháme vychladnúť. Podávame miesto klasických chipsov.

5 porcií | doba prípravy 35 minút | 217 kJ / 52 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Tekvicovo-mrkvová bábovka s orechmi
8
porcií
obtiažnosť
561 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Muffiny z ovsených vločiek
10
porcií
obtiažnosť
750 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Vladimír Kohút

Cítim sa lepšie, vyzerám lepšie a som spokojný!

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!