Domáce zeleninové chipsy

Rovnako chrumkavé, rovnako slané, pritom farebnejšie a tiež zdravšie ako tie klasické. Pripravte si túto klasickú pochúťku a zjedzte ju bez výčitiek.

Suroviny

mrkva
petržlen
červená repa
olej v spreji
soľ

5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Postup

Ošúpeme mrkvu, petržlen, červenú repu a všetko nakrájame na veľmi tenké plátky. Zeleninu osolíme a necháme 15 minút "vypotiť" na papierovej utierke. Potom prebytočnú vodu odsajeme pomocou utierky a plátky rozložíme na papier na pečenie, ktorý jemne potrieme olivovým olejom. Pečieme zhruba 10 minút na 190 °C. Potom plátky necháme vychladnúť. Podávame miesto klasických chipsov.

5 porcií | doba prípravy 35 minút | 217 kJ / 52 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Palacinky s "nutelou" zdravo
1
porcia
obtiažnosť
1630 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Špladové lievančeky
2
porcie
obtiažnosť
900 kJ / porcia

Vaše premeny

Dáša Pavlíková

Ľutujem, že som do NUTRIADAPT neprišla skôr

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala