Cícer so zeleninou a tuniakom

Tento pokrm je vhodný na obed alebo na výdatnejšiu večeru, napríklad po pohybovej aktivite. Cícer je bohatý na vlákninu, cenné minerálne látky a vitamíny a patrí k rastlinným zdrojom bielkovín. Tuniak spadá medzi ľahké ryby a má všetky výhody klasických rýb (omega-3, vitamíny, živiny).

Suroviny

150 g vareného alebo sterilizovaného cícera
50 g tuniaka vo vlastnej šťave
10 g olivového oleja (1 PL)
15 g čiernych olív (5 ks)
50 g zelenej papriky (½ ks)
100 g paradajky (1-2 ks)
štipka soli
štipka čierneho korenia
½ cibule
5 g cesnaku (1 strúčik)

1
porcia
obtiažnosť
1810 kJ / porcia

Postup

Cícer uvaríme podľa návodu na sáčku, popr. použijeme konzervovaný.

Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak. Pridáme nakrájanú papriku a chvíľu restujeme. Potom pridáme nakrájanú paradajku a ešte chvíľu restujeme. Nakoniec pridáme tuniaka bez šťavy a olivy nakrájané na kolieska.

Všetko dôkladne premiešame s cícerom a ihneď podávame.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1810 kJ / 433 kcal

Vhodné pre celú rodinu a športovcov, bez lepku, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
16,0 g
Sacharidy
47,0 g
Bielkoviny
24,0 g
Vláknina
10,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Tortilla s morčacím mäsom a eidamom
1
porcia
obtiažnosť
1710 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Zemiaková placka so šunkou a syrom pečená v rúre
1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg