Červená šošovica s repou a Feta syrom

Veľmi jednoduchý a rýchly pokrm, pretože prednosťou červenej šošovice je práve jej rýchla príprava (nemusí sa vopred namáčať). Jej výhodou je aj absencia látok spôsobujúcich nafukovanie. Červená repa obsahuje široké spektrum vitamínov a minerálnych látok a obsahuje významné množstvo beta-karoténu. S tradičným gréckym syrom Feta si všetko môžete vychutnať napr. k teplému, ale aj studenému obedu.

Suroviny

150 g červenej šošovice (uvarenej)
150 g červenej repy (predvarenej, v prípade surovej je potrebné počítať s dlhšou dobou prípravy)
50 g syra Feta
1 polievková lyžica najemno nasekaných byliniek podľa chuti (čerstvý tymián, čerstvá bazalka, čerstvá petržlenová vňať)

1
porcia
obtiažnosť
1631 kJ / porcia

Postup

Červenú šošovicu uvaríme podľa návodu (nemusí sa vopred namáčať) a dáme ju do misky.

Pridáme nahrubo nastrúhanú predvarenú repu (v prípade surovej ju treba uvariť neolúpanú vo vode domäkka cca 20-30 min. a potom ju olúpať), na kocky nakrájaný Feta syr a bylinky na dochutenie.

Potom všetko dobre premiešame a podávame.

 

 

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1631 kJ / 390 kcal

Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, vhodné pre športovcov, vhodné pre vegetariánov, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bielkoviny
23,0 g
Vláknina
16,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Filet zo pstruha na citrónovej omáčke so zeleninou a pečeným zemiakom
4
porcie
obtiažnosť
1597 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Lososovitý pstruh so zelerovým pyré
4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg