200 g celozrnných špagiet
						1 PL olivového oleja
						80 g cibule
						100 g mrkvy
						200 ml suchého červeného vína
						80 g červenej šošovice
						200 g sterilizovaných lúpaných paradajok
						2 strúčiky cesnaku
						1 ČL oregana
						2 štipky soli
						štipka korenia
						60 g parmezánu
						200 g rukoly
				
						4
					
					Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
Na panvici rozohrejeme olej a speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a orestujeme. Zalejeme vínom, zamiešame a necháme alkohol odpariť. Následne pridáme šošovicu, sterilizované paradajky, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Zamiešame a varíme cca 10 minút, kým šošovica zmäkne.
Uvarené špagety zamiešame do pripravenej zmesi. Podávame posypané strúhaným parmezánom a rukolou.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1545 kJ / 369 kcal
Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny, zdroj rastlinných bielkovín