Celozrnné špagety s červenou šošovicou na víne

Ako dostať viac strukovín do svojho jedálnička? Vyskúšajte tento recept s jedinečnou červenou šošovicou, ktorá na rozdiel od ostatných strukovín nenafukuje a je ľahko stráviteľná. Obsahuje veľký podiel vlákniny, ktorá prospieva správnej funkcii čriev. Je tiež dobrým zdrojom železa, zinku či kyseliny listovej.

Suroviny

200 g celozrnných špagiet
1 PL olivového oleja
80 g cibule
100 g mrkvy
200 ml suchého červeného vína
80 g červenej šošovice
200 g sterilizovaných lúpaných paradajok
2 strúčiky cesnaku
1 ČL oregana
2 štipky soli
štipka korenia
60 g parmezánu
200 g rukoly

4
porcie
obtiažnosť
1545 kJ / porcia

Postup

Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.

Na panvici rozohrejeme olej a speníme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a orestujeme. Zalejeme vínom, zamiešame a necháme alkohol odpariť. Následne pridáme šošovicu, sterilizované paradajky, prelisovaný cesnak, oregano, soľ a korenie. Zamiešame a varíme cca 10 minút, kým šošovica zmäkne.

Uvarené špagety zamiešame do pripravenej zmesi. Podávame posypané strúhaným parmezánom a rukolou.

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1545 kJ / 369 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny, zdroj rastlinných bielkovín

Tuky
9,3 g
Sacharidy
51,5 g
Bielkoviny
17,6 g
Vláknina
8,6 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Batátové chilli guličky
5
porcií
obtiažnosť
740 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Brokolicová panvica so šampiňónmi a arašidmi, ryža
4
porcie
obtiažnosť
1973 kJ / porcia

Vaše premeny

-44 kilo

Silvia Nagyová

Bola som nastavená, že to tentokrát zvládnem

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle