Celozrnné cestoviny s cuketou

Letné prázdniny sú síce na konci, ale sezóna zeleniny ešte zďaleka nie. Práve cuketa je všestranná zelenina, dá sa pripraviť ako súčasť obeda ale aj ako súčasť sladkého dezertu a môžete ju dokonca aj usušiť! Vďaka vysokému obsahu vody a vlákniny je skutočne nízkokalorická. Tento recept obohatí váš jedálniček o dôležité živiny, ktoré podporia imunitný systém v príprave na chladnú jeseň, ktorá je už za dverami.

Suroviny

200 g celozrnných špagiet
600 g cukety
300 g paradajok
1 PL olivového oleja
dve štipky soli
dve štipky korenia
50 g rímskeho šalátu
15 g parmezánu

4
porcie
obtiažnosť
1 kJ / porcia

Postup

Špagety uvaríme podľa návodu na obale.

Cuketu nakrájame na plátky a paradajky na menšie kúsky. Na panvici rozpálime olej a cuketu krátko orestujeme. Pridáme paradajky, soľ a korenie a spoločne povaríme. Nakoniec primiešame aj uvarené cestoviny a premiešame.

Cestoviny podávame spoločne s natrhaným rímskym šalátom a posypané parmezánom.

4 porcie | doba prípravy 35 minút | 1 kJ / 0 kcal

Vhodné pre vegetariánov, celú rodinu, stredomorskú stravu, zdroj vlákniny

Tuky
10,7 g
Sacharidy
39,2 g
Bielkoviny
15,7 g
Vláknina
8,4 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečené kuracie stehná s batátmi
1
porcia
obtiažnosť
1869 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stopkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
1979 kJ / porcia

Vaše premeny

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Katarína Nováková

Podarilo sa mi schudnúť 11 kg, prehodnotila som svoje stravovacie návyky, prístup ku strave a pitnému režimu