Rizoto s treskou

Suroviny

ryža (50 g v suchom stave)
100g mäsa z tresky
¼ cibule
50g paradajok
25g kukurice
lyžička oleja
bobkový list
sušený zázvor
petržlenová vňať
soľ
rybacia omáčka podľa chuti

2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia

Postup

Cibuľu osmažte na oleji, pridajte na kúsky nasekané osolené rybie mäso, nakrájané paradajky, kukuricu, bobkový list, trošku sušeného zázvoru a duste do mäkka. Ku koncu varenia ochuťte niekoľkými kvapkami rybacej omáčky. Nakoniec vmiešajte uvarenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať.

Rybacia omáčka je hnedá tekutina, pripravuje sa z ančovičiek (malých rybiek) na slnku so soľou. Je tradičným dochucovadlom v juhovýchodnej Ázii dodávajúcim typickú orientálnu chuť a môže byť zaujímavým spestrením jedálnička.

Rybacej omáčke by sa vďaka vysokému obsahu soli mali vyhnúť ľudia s vysokým krvným tlakom.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1661 kJ / 397 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky
4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Halušky, ako ich nepoznáte
3
porcie
obtiažnosť
1673 kJ / porcia

Vaše premeny

Alena Baránková

Dá sa to aj po menopauze

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?