Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky

Kyslá kapusta je výborným zdrojom vitamínu C, vitamínov skupiny B a minerálnych látok, ďalej podporuje funkciu čriev a vylučovanie toxických látok. Klasickú kombináciu kuracieho mäsa a pečených zemiakov nám práve kapusta príjemne oživí.

Suroviny

4 ks kuracích stehien
1 miska kyslej kapusty
1 stredne veľká cibuľa
2 menšie jablká
1 miska zemiakov
4 čajové lyžičky olivového oleja
štipka mletej rasce
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia

Postup

Osolené kuracie stehná upečieme vo vyhriatej rúre na 190 °C dozlatista.

Medzitým podusíme kapustu s cibuľou a strúhaným jablkom.

Zemiaky si nakrájame na rovnako veľké, asi 5 mm široké kolieska a pokvapkáme olejom. Vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme rascu a soľ a dáme piecť do rúry na 240 °C.

 

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1920 kJ / 459 kcal

Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
49,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Morčací špíz s paradajkovou salsou a zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
5382 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Červená šošovica s repou a Feta syrom
1
porcia
obtiažnosť
1631 kJ / porcia

Vaše premeny

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke