Bezlepkový pohár s mangom a skyrom

Tento bezlepkový dezert ako malá zdravá desiata nám dodá nielen dobrú náladu, ale vďaka jogurtu aj bielkoviny. Kešu orechy a mandle sú známe pre svoj obsah vitamínov skupiny B a minerálnych látok, napr. horčíka a draslíka. Datle okrem vitamínov a minerálnych látok sú predovšetkým zdrojom rozpustnej vlákniny.

Suroviny

420 g bieleho skyru (3 kelímky)
1 vanilkový struk (popr. lyžička vanilkového extraktu)
20 g medu
100 g sušených nesladených datlí
40 g kešu orechov
40 g mandlí
100 g jahôd
1 zrelé mango

4
porcie
obtiažnosť
1247 kJ / porcia

Postup

Zo skyrov, medu a vanilkového extraktu vymiešame krém (ak použijeme vanilkový struk, opatrne ho po dĺžke narežeme a tupou stranou noža zrniečka vyškriabeme z oboch strán a vmiešame do krému).

Datle a orechy rozmixujeme tak, aby vytvorili lepivú posýpku. Zmes natlačíme do 4 pohárov a na ňu nanesieme krém.

Mango rozmixujeme a vytvoríme tretiu vrstvu.

Dezert ozdobíme jahodami.

 

4 porcie | doba prípravy 25 minút | 1247 kJ / 298 kcal

Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín, bez lepku

Tuky
10,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bielkoviny
17,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Biely jogurt s tvarohom, kivi a škoricou
1
porcia
obtiažnosť
632 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Mandľový koláč s banánmi a zdravou posýpkou
8
porcií
obtiažnosť
1411 kJ / porcia

Vaše premeny

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Mária Čurmová

Už som mala dosť svojich pribúdajúcich kíl