Batátové lievance

Batáty - sladké zemiaky - dodajú lievancom sladšiu chuť bez potreby väčšieho dosladzovania, stačí pridať len lyžičku stévie alebo datľového sirupu a lahodné raňajky alebo dopoludňajšia desiata je na svete.

Suroviny

¼ stredne veľkého sladkého zemiaku (60 g)
1 vajce
1 hrnček ryžového mlieka (200 ml)
¼ hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
1 čajová lyžička kypriaceho prášku do pečiva
1 čajová lyžička stévie alebo datľového sirupu
štipka soli

2
porcie
obtiažnosť
892 kJ / porcia

Postup

Sladké zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme ich na 3 minúty do mikrovlnnej rúry zmäknúť (alebo ich môžeme nechať zmäknúť v pare).

Potom sladké zemiaky rozmixujeme a metličkou primiešame vajcia, mlieko a stéviu alebo datľový sirup.

V inej miske premiešame múku, soľ a prášok do pečiva.

Obe zmesi spojíme a na nepriľnavej panvici opečieme z oboch strán.

2 porcie | doba prípravy 35 minút | 892 kJ / 213 kcal

Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

Tuky
3,0 g
Sacharidy
40,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok s orieškami
7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Palacinky s "nutelou" zdravo
1
porcia
obtiažnosť
1630 kJ / porcia

Vaše premeny

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Monika Miňová

Postupne som musela vymeniť celý šatník :)