Hroznové trifle s plodmi goji

Sezóna obľúbeného hrozna je momentálne v plnom prúde, a preto je vhodný čas na nejaký chutný recept práve z neho. Skúste tento rýchly a napriek tomu výborný dezert, v ktorom navyše nájdete goji – superpotravinu pochádzajúcu z Číny, ktorá sa prezýva ako rastlina dlhovekosti. Je zdrojom vitamínov A, B, C, betakaroténu a stopových prvkov. Navyše sa jej prisudzujú afrodiziakálne účinky a podporuje správnu funkciu pečene aj obličiek.

Suroviny

250 g polotučného tvarohu
150 g 2,7% bieleho jogurtu
2 ČL medu
200 g hrozna
20 g goji (sušené plody kustovnice)
30 g müsli

4
porcie
obtiažnosť
649 kJ / porcia

Postup

V miske zmiešame tvaroh, jogurt a ochutíme medom. 

Umyté hrozno nakrájame na malé kúsky.

Vrstvenie do pohárov začneme tvarohovou zmesou, posypeme hŕstkou goji (sušených plodov kustovnice), časťou ovocia a potom posypeme časťou müsli. Takto pokračujeme vo vrstvení, pokiaľ nedôjdu ingrediencie. Vrch ozdobíme zvyškom müsli či kustovnicou.

TIP: Pokiaľ máte müsli radšej mäkšie, nechajte nejakú chvíľu dezert odležať v chladničke.

4 porcie | doba prípravy 10 minút | 649 kJ / 155 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
4,2 g
Sacharidy
22,1 g
Bielkoviny
9,9 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Parmezánové vafle
4
porcie
obtiažnosť
862 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Jahodovo-malinové trifle
4
porcie
obtiažnosť
1045 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov