Ananásové ravioli plnené ľahkým pistáciovým krémom

Vyhýbate sa na oslavách dezertom? Tieto ananásové ravioli vás určite presvedčia, že sa nemusíte báť sladkého. Dostanú vás nielen svojou skvelou chuťou a neodolateľným vzhľadom, ale aj minimálnym množstvom kalórií.

Suroviny

1 menší ananás
1 polotučný tvaroh
1 kyslá smotana s 10% tuku
prepustené maslo ghí
hrsť pistácií
javorový sirup
mäta

4
porcie
obtiažnosť
883 kJ / porcia

Postup

Ananás nakrájame na veľmi tenké plátky, ktoré najskôr orestujeme na ghí masle, aby zmäkli a dali sa ohýbať.

Krém vytvoríme tak, že vyšľaháme tvaroh s javorovým sirupom a trochou kyslej smotany. Výsledný krém nesmie byť príliš tekutý a musí byť dobre roztierateľný. Vmiešame do neho nasekané pistácie.

Každý plátok ananásu potrieme do polovice krémom a prehneme.

Podávame chladené. Dozdobíme zvyšným krémom a mätou.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 883 kJ / 211 kcal

Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, nízky GI

Tuky
10,0 g
Sacharidy
18,0 g
Bielkoviny
13,0 g
Vláknina
2,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Dezerty
Mandľový koláč s banánmi a zdravou posýpkou
8
porcií
obtiažnosť
1411 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Dezerty
Ovčí jogurt s banánom a vlašskými orechami
1
porcia
obtiažnosť
800 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.