Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky z červenej šošovice
4
porcie
obtiažnosť
1367 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pohánkové karbonátky
4
porcie
obtiažnosť
1100 kJ / porcia

Vaše premeny

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt