Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Stroganoff na maslovej kapuste
4
porcie
obtiažnosť
2139 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové rizoto
6
porcií
obtiažnosť
1938 kJ / porcia

Vaše premeny

Lenka Ersepková

Som veselšia, vyrovnaná sama so sebou a spokojná

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov