Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Slim raňajková omeleta z juhu Európy
1
porcia
obtiažnosť
1614 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šťavnatý losos s horčicovou zálievkou
4
porcie
obtiažnosť
975 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Oravcová

Pod vedením odborníkov som za šesť mesiacov schudla 8 kg

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane