Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Králik à la sviečková
4
porcie
obtiažnosť
1723 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Zapečená cuketa s kozím syrom a quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1843 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Elena Ďurčanská

Až vďaka NUTRIADAPT som začala chudnúť aj napriek zdravotným problémom