Zubáč pečený na ghí

Suroviny

4 filety zubáča obyčajného (700-800 g)
50 g ghí (prepustené maslo)
hladká múka
čerstvo mleté čierne korenie
drvená rasca
soľ
olivový olej

4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia

Postup

Filety dobre očistené od šupín narežeme v mieste kože, aby sa porcie nepokrútili.

Z druhej strany mäso dostatočne osolíme, ľahko okoreníme čiernym korením, drvenou rascou a trochu pokvapkáme olivovým olejom.

Porcie obalíme v hladkej múke iba zo strany, kde je koža. Pečieme do chrumkava v steakovej panvici na rozpustenom ghí kožou dole. Ak je porcia hrubšia, opekáme aj z druhej strany.

Rybu podávame s vychladeným jednoduchým zemiakovým šalátom.

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 970 kJ / 232 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Pražma s citrónom a kuskusom
4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky
4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle