Zemiaková placka so šunkou a syrom pečená v rúre

Pre zemiakové placky býva typické vyprážanie, ktoré nie je problematické len kvôli zvýšeniu energetickej hodnoty, ale predovšetkým kvôli prepaľovaným tukom. Pečením v rúre predídete prepáleniu tukov a vychutnáte si zdravšiu verziu placiek, napríklad na obed.

Suroviny

50 g slepačieho vajca (1 ks)
30 g morčacej šunky (2 plátky)
35 g 30% syra Eidam (2 plátky)
100 g zemiakov (1 väčší zemiak)
10 g cesnaku (2 strúčiky)
štipka majoránky
štipka soli
50 g kyslej kapusty (½ hrnčeka)

1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Postup

Zemiaky nastrúhame nahrubo, šunku a eidam nakrájame na kúsky. Všetko zmiešame s vajíčkom a dochutíme prelisovaným cesnakom, soľou a majoránkou.

Na pekáč dáme papier na pečenie, na ktorý celú zmes vylejeme.

Pečieme 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 °C.

Na upečenú zemiakovú placku dáme kyslú kapustu a podávame.

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pre deti, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov, bez lepku

Tuky
11,0 g
Sacharidy
22,0 g
Bielkoviny
23,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Tortilla plnená tuniakovou zmesou
1
porcia
obtiažnosť
1670 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Králik na divoko
4
porcie
obtiažnosť
1163 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.