Zelerový krém s údeným lososom

Zdravý, rýchlo uvarený a cenovo dostupný pokrm, ktorým vďaka zeleru dodáte svojmu telu dostatok vlákniny a vďaka lososovi aj trochu bielkovín, mastných kyselín a vitamínu B.

Suroviny

300 g zeleru
7 g masla
30 g cibule šalotka
štipka soli
štipka čierneho korenia
70 ml 12% smotany
25 g údeného lososa
petržlenová vňať na ozdobenie

1
porcia
obtiažnosť
1306 kJ / porcia

Postup

Zeler očistíme a nakrájame na menšie kocky. V hrnci rozohrejeme maslo a opražíme na ňom na kocky nakrájanú cibuľu dozlatista. Pridáme zeler, rýchlo orestujeme a podlejeme studenou vodou tak, aby bol akurát ponorený. Potom zmes osolíme a okoreníme a necháme variť.

Až je zeler mäkký, polievku odstavíme z platne a necháme chvíľku vychladnúť. Potom ju rozmixujeme ponorným mixérom na hladký krém, ktorý ešte zjemníme smotanou.

Krém nalejeme do hlbokého taniera a ozdobíme kúskami natrhaného lososa. Môžeme dozdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1306 kJ / 312 kcal

Zdroj vlákniny, nízky glykemický index

Tuky
17,0 g
Sacharidy
28,0 g
Bielkoviny
12,0 g
Vláknina
11,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Palacinky s krémovým špenátom
1
porcia
obtiažnosť
2006 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Morčací špíz so špenátom
4
porcie
obtiažnosť
1341 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Žembová

Cítim sa zdravšia, sebavedomejšia a hlavne spokojnejšia

Richard Pardek

Ak chcete schudnúť a nie donekonečna chudnúť

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...