Zelerové hranolky so Šmakounom a jogurtovým dipom

Ste milovníkmi hranoliek a vyprážaného syra? Pripravte si ich odľahčenejší variant a budete milo prekvapení. Zeler má protizápalové účinky a Šmakoun je plný bielkovín. K tomu si pripravte jogurtový dip namiesto tatárskej omáčky alebo kečupu.

Suroviny

150 g Šmakouna
250 g buľvového zeleru
20 ml olivového oleja
40 g 5% gréckeho jogurtu
hrsť čerstvých byliniek podľa chuti (pažítka, medvedí cesnak, koriander)

1
porcia
obtiažnosť
1728 kJ / porcia

Postup

Zeler očistíme, nakrájame na hranolky, osolíme, okoreníme a v miske zmiešame spolu s olejom tak, aby bol obalený každý kúsok. Plech vyložíme papierom na pečenie a preložíme naň hranolky. Pečieme pri 180 °C približne 30 minút. Keď sú hranolky takmer hotové, pridáme k nim na kúsky nakrájaný Šmakoun a dopečieme. Podávame s dipom z jogurtu a nasekaných byliniek.

1 porcia | doba prípravy 45 minút | 1728 kJ / 413 kcal

Vhodné pre: vegetariánov, pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
23,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bielkoviny
28,0 g
Vláknina
12,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky z červenej šošovice
4
porcie
obtiažnosť
1367 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Lososovitý pstruh so zelerovým pyré
4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia

Vaše premeny

-9 kilo

Mariana Glabova

Určite budem v zdravom štýle života pokračovať

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor
-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle