Zeleninový šalát s tofu rezníčkami

Zeleninové šaláty sú ideálnou voľbou ako večera. Dajú sa jesť doma alebo aj zabaliť so sebou do krabičky. Vďaka vysokému zastúpeniu zeleniny obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Dobré je pridať aj zdroj kvalitných bielkovín, v tomto prípade tofu rezne.

Suroviny

100 g šalátu (možno kombinovať) (poľníček, rukola, rímsky šalát, ľadový šalát, hlávkový šalát)
300 g zeleniny (možno kombinovať) (paradajky, mrkva, kaleráb)
200 g tofu natural (1 balenie)
55 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
30 g nesladených kukuričných lupienkov
40 g tvrdého syra (parmezán, pecorino, gran moravia alebo čedar)
100 g bieleho polotučného jogurtu (z kravského alebo sójového mlieka)
5 g horčice (1 ČL)
10 g čerstvých byliniek (hrsť) (bazalka, pažítka, tymian alebo koriander)
soľ
korenie

2
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia

Postup

Najprv si rozohrejeme rúru na 180 °C.

Kukuričné ​​lupienky uzavrieme do vrecka, pomocou valčeka rozdrvíme, nasypeme do misy a pridáme k nim časť jemne nastrúhaného syra.

Do druhej misy rozklepneme vajce a prešľaháme.

Tofu rozkrojíme pozdĺžne na dve polovice a každú z nich ešte rozrežeme priečne na ďalšie dve polovice. Osolíme, obalíme vo vajíčku a nakoniec v lupienkoch so syrom. Obalené kúsky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 15 minút.

Medzitým si pripravíme šalát tak, že na dva taniere rozprestrieme šalátové listy a poukladáme nadrobno nakrájanú zeleninu. Dresing pripravíme zmiešaním jogurtu s horčicou, nadrobno nasekanými bylinkami a podľa chuti soľou a korením.

Upečené rezne navŕšime na šalát, pridáme dresing, ozdobíme zvyšným nastrúhaným syrom a podávame.

TIP: Zeleninové šaláty sú ideálnou voľbou ako večera. Dajú sa jesť doma alebo aj zabaliť so sebou do krabičky. Vďaka vysokému zastúpeniu zeleniny obsahujú veľa vitamínov, minerálnych látok a vlákniny. Dobré je pridať aj zdroj kvalitných bielkovín a ak je šalát konzumovaný ako obed, tak je vhodné zvýšiť aj množstvo komplexných sacharidov.

Poznámka: Uvedené energetické hodnoty sú orientačné. Presná hodnota záleží na výbere ingrediencií.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1686 kJ / 403 kcal

Vhodné pre vegetariánov, deti, športovcov a diabetikov, nízky GI, zdroj bielkovín a vlákniny, bez lepku

Tuky
18,0 g
Sacharidy
30,0 g
Bielkoviny
31,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie mäso na čiernych olivách so zemiakmi varenými v šupke
4
porcie
obtiažnosť
1889 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Pečené kuracie stehná s batátmi
1
porcia
obtiažnosť
1869 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?