Zdravý jablkový dezert

Suroviny

400 ml bieleho jogurtu
250 g ovsených vločiek
5 ks jabĺk
2 polievkové lyžice medu
200 g vlašských orechov
50 g hrozienok
50 g sušených sliviek
škorica

14
porcií
obtiažnosť
996 kJ / porcia

Postup

Umyté a ošúpané jablká nakrájajte na malé kúsky alebo nastrúhajte nahrubo.

Vločky zmiešajte s jogurtom, medom a takto pripravenú zmes rozdeľte na 2 časti.

Prvú časť zmesi klaďte lyžicou na plech vyložený papierom na pečenie.

Na zmes poukladajte jablká, nahrubo nasekané vlašské orechy, hrozienka, pokrájané sušené slivky a posypte škoricou.

Navrch dajte druhú časť zmesi  pripravenú z jogurtu a vločiek.

Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C asi 30 minút. Po úplnom vychladnutí môžete podávať.

14 porcií | doba prípravy 60 minút | 996 kJ / 238 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Fitness tortička s ovocím
9
porcií
obtiažnosť
798 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočný baránok s orieškami
7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Katarína Nováková

Podarilo sa mi schudnúť 11 kg, prehodnotila som svoje stravovacie návyky, prístup ku strave a pitnému režimu