Veľkonočný baránok s orieškami

Suroviny

155 g špaldovej múky celozrnnej
25 g pšeničnej múky polohrubej
130 g trstinového cukru
¾ sáčku vanilkového cukru
½ lyžičky citrónovej kôry
3 vajcia
6 lyžíc kokosového oleja
6 lyžíc horúcej vody
½ prášku do pečiva bez fosfátu
30 g vlašských orechov

7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia

Postup

Vymiešame 3 žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej, vodu, citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva, zomleté orechy a opatrne vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.

Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto.

Priklopíme a pečieme v rúre na 160 - 170 stupňoch.

7 porcií | doba prípravy 80 minút | 1223 kJ / 292 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Vianočná jablková bábovka so stéviou
12
porcií
obtiažnosť
1211 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Jablkové placky
4
porcie
obtiažnosť
1222 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kováčiková

Mám o tri konfekčné veľkosti menej!

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Lenka Ersepková

Som veselšia, vyrovnaná sama so sebou a spokojná