Veľkonočný baránok s orieškami

Suroviny

155 g špaldovej múky celozrnnej
25 g pšeničnej múky polohrubej
130 g trstinového cukru
¾ sáčku vanilkového cukru
½ lyžičky citrónovej kôry
3 vajcia
6 lyžíc kokosového oleja
6 lyžíc horúcej vody
½ prášku do pečiva bez fosfátu
30 g vlašských orechov

7
porcií
obtiažnosť
1223 kJ / porcia

Postup

Vymiešame 3 žĺtky s trstinovým a vanilkovým cukrom, postupne pridáme olej, vodu, citrónovú kôru, múku s práškom do pečiva, zomleté orechy a opatrne vmiešame z bielkov vyšľahaný sneh.

Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a vylejeme cesto.

Priklopíme a pečieme v rúre na 160 - 170 stupňoch.

7 porcií | doba prípravy 80 minút | 1223 kJ / 292 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Nadýchané lievance s černicami
6
porcií
obtiažnosť
1355 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Raňajky
Banánové lievance
2
porcie
obtiažnosť
1332 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Švajdová

Opäť sa cítim dobre

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Oľga Kocianová

Dozvedela som sa o Vás od brata, ktorý s Vašou pomocou schudol 30 kg.