Vajíčková nátierka

Suroviny

1 ks Lučina rodinné balenie
1/3 šalátovej uhorky (100 g)
1 ks cibuľa
2 ks vajcia
hrsť slnečnicových semienok
korenie
soľ
petržlenová vňať či pažítka

4
porcie
obtiažnosť
498 kJ / porcia

Postup

Uvarené vajcia olúpeme a nakrájame na kocky.

Rovnako nakrájame cibuľku a šalátovú uhorku.

Slnečnicové semienka nasucho opražíme a necháme vychladnúť.

Všetky zmienené ingrediencie dobre premiešame s lučinou a ochutíme soľou a korením.
 

Nátierku dozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame najlepšie s kváskovým chlebom.
 

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 498 kJ / 119 kcal

Vhodné pre celú rodinu, diabetikov, vegetariánov, zdroj vlákniny a nízky glykemický index.

Tuky
9,0 g
Sacharidy
3,0 g
Bielkoviny
6,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Pažítkovo-bazalková tvarohová pomazánka
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Prepustené maslo - ghí
10
porcií
obtiažnosť
736 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Mgr. Miroslava Konrádová

To, čo skutočne zaberá je Vaša vôľa a rady a pomoc odborníkov.