Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Lahodné ovocné knedlíčky s nižším obsahom tuku i cukru.

Suroviny

50 g mäkkého tvarohu
100 g detskej krupice alebo celozrnnej hrubej (špaldovej) múky
60 g masla
2 vajcia
1 lyžica medu
kôra z jedného citróna
štipka soli
500 g jahôd
1 téglik bieleho jogurtu
1-2 lyžice medu

4
porcie
obtiažnosť
1680 kJ / porcia

Postup

Očistíme jahody, pridáme 1 lyžicu medu a roztlačíme ich. Dáme chladiť do chladničky. Biely jogurt zmiešame s druhou lyžicou medu a tiež dáme chladiť. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a lyžicou medu do peny, vmiešame krupicu alebo múku, soľ, tvaroh, postrúhanú citrónovú kôru a nakoniec opatrne sneh z bielkov. Cesto necháme desať minút odležať a potom lyžičkou tvarujeme malé knedličky (halušky), vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme približne 5 minút. Na tanier nalejeme roztlačené jahody, na ne naaranžujeme knedličky a prelejeme jogurtom, ozdobíme mätou alebo medovkou.

 
 
 

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1680 kJ / 402 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Banánové muffiny (mugcake)
1
porcia
obtiažnosť
1135 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Ovsené cookies s orechmi, hrozienkami a čokoládou
obtiažnosť

Vaše premeny

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Daniela Huráková

Treba to vyskúšať, stojí to za to!