Tofu špízy nielen na letnú barbecue

Tofu je veľmi univerzálny, dá sa jesť na slano i na sladko, teplý aj studený. Ale taký grilovaný tofu úplne zmení štruktúru a vytvorí si chrumkavú kôrku. Užite si bezmäsité špízy.

Suroviny

1 kocka marinovaného tofu
1 žltá paprika
1 červená paprika
cherry paradajky
šampiňóny
1 červená cibuľa

2
porcie
obtiažnosť
1108 kJ / porcia

Postup

Tofu, papriku, cibuľu a šampiňóny nakrájame na väčšie kocky. Na jednom konci špajle pomocou noža vytvoríme špičku. Napichujeme striedavo tofu, zeleninu, šampiňóny a paradajky. Grilujeme na grile alebo v rúre na papieri na pečenie. Až bude tofu po okrajoch chrumkavý a zelenina mäkká, môžeme servírovať. Podávame s jogurtovým dipom, ktorý vytvoríme tak, že zmiešame v miske všetky ingrediencie.

ČERVENÁ CIBUĽA: Cibuľa má silný antibakteriálny účinok, pomáha znižovať množstvo triglyceridov v krvi a tiež obsahuje flavonoidy, ktoré fungujú ako antioxidanty. Červená cibuľa sa hodí k tepelnej úprave a na grilovanie, skvelá je v tom, že teplom skaramelizuje a vytvorí prirodzene sladkú chuť.

2 porcie | doba prípravy 25 minút | 1108 kJ / 265 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Šalát z pečených zemiakov
1
porcia
obtiažnosť
1469 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečený pstruh s celozrnným kuskusom a zeleninou
2
porcie
obtiažnosť
2006 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla