Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Netradičný šalát s lososom
3
porcie
obtiažnosť
1693 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tvarohový zemiak s mexickou salsou
4
porcie
obtiažnosť
960 kJ / porcia

Vaše premeny

Zdenka Šutáková

Som živým príkladom toho, že chudnúť sa dá aj po päťdesiatke

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Ingrid Vašková

Chcela som zhodiť prebytočné kilogramy a zlepšiť svoj zdravotný stav a to sa mi podarilo!