Tekvicové rizoto

Uvarte si tekvicové rizoto. Ryža aj tekvica sú bohaté na sacharidy, preto sa rizoto ideálne hodí ako obed v chladnejších dňoch, napríklad po fyzicky náročnom dopoludní alebo po dlhej prechádzke po horách.

Suroviny

2 lyžice masla
1 cibuľa pokrájaná nadrobno
1 dcl suchého bieleho vína
asi 1 l zeleninového vývaru
300 g ryže arborio
800 g tekvice, očistenej, vydlabanej a nakrájanej na kocky
60 g parmezánu
korenie
soľ

6
porcií
obtiažnosť
1938 kJ / porcia

Postup

Cibuľku orestujeme na masle domäkka, dávame pozor, aby nezhnedla. Akonáhle je cibuľka mäkká, nasypeme na ňu ryžu, zľahka premiešame a podlejeme vínom. Pomaly prilievame vývar. Keď už to vyzerá, že ryža je takmer hotová, pridáme tekvicu a zalejeme vodou (asi centimeter nad úroveň tekvice). Vodu necháme vyvariť, aby sa tekvica uvarila domäkka, zhruba 10-15 minút. Nakoniec vmiešame parmezán, ochutnáme a v prípade potreby dosolíme a okoreníme.

Niečo navyše: Podávame zaliate tekvicovým olejom, s hoblinami parmezánu a morčacím steakom alebo bravčovou panenkou. 

6 porcií | doba prípravy 45 minút | 1938 kJ / 463 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Chlebík bez múky
7
porcií
obtiažnosť
560 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia

Vaše premeny

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán
-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle