Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Teľacie rolky so špargľou
4
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Morčací plátok na prírodno so zelerovými hranolkami a uhorkou
1
porcia
obtiažnosť
2006 kJ / porcia

Vaše premeny

Jana Kušnírová

Za pol roka som vďaka odbornej pomoci dokázala schudnúť viac ako som mala v pláne

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“