Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Brokolica s morčacím mäsom a ryžou
1
porcia
obtiažnosť
2150 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Kuracie stehno, dusená kapusta a opečené zemiaky
4
porcie
obtiažnosť
1920 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Vlčková

Začala som chudnúť sama, ale veľmi mi to nešlo

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Jana Horváthová

Napriek môjmu ochoreniu štítnej žľazy a užívaniu liekov som schudla 14kg !