Tekvicové hranolky

Suroviny

1 stredne veľká tekvica Hokaido
olivový olej
soľ, korenie, drvená rasca
bylinky (oregano, tymian, rozmarín)

4
porcie
obtiažnosť
557 kJ / porcia

Postup

Umytú a vydlabanú tekvicu aj so šupkou nakrájame na menšie polmesiačiky (veľkostne zodpovedajúce hranolkám).

Hranolky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a pridáme bylinky podľa chuti a pečieme v rúre vyhriatej na 180 ° C cca 30-40 minút.

Upečené hranolčeky možno podľa chuti potrieť drveným cesnakom so soľou.

Tekvicové hranolky môžu byť vhodnou prílohou k pečenému mäsu či rybe, alebo pochutinou podávanou s jogurtovým dipom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 557 kJ / 133 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Grilované lososové špízy v citrusovej marináde
2
porcie
obtiažnosť
1195 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Hovädzie karbonátky so zemiakmi, horčicou a cibuľou
4
porcie
obtiažnosť
1646 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Jakub Gabrhel

Potreboval som vylepšiť svoj zdravotný stav

Mária Čurmová

Už som mala dosť svojich pribúdajúcich kíl