Tekvicová polievka so zázvorom

Suroviny

500 g tekvice Hokkaido
3-4 strúčiky cesnaku
vetvičky tymianu
soľ, korenie
10 g olivového oleja
cibuľa alebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
trochu nastrúhaného zázvoru alebo chill

3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia

Postup

Tekvicu Hokkaido nakrájajte na kocky, naskladajte do pekáča, osoľte, okoreňte, pokvapkajte 5 g olivového oleja, pridajte pár strúčikov nelúpaného cesnaku a vetvičky tymianu.

Pečte pri 180 ° C asi pol hodiny.

Na zvyšnom olivovom oleji orestujte na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte upečenú tekvicu a zalejte vývarom. Nechajte variť asi 15 minút.

Upečený cesnak zbavte šupky a pridajte do polievky.

Nakoniec rozmixujte, dochuťte soľou, korením a štipkou strúhaného zázvoru. Miesto zázvoru môžete použiť tiež chilli.

Pre jemnejšiu chuť možno polievku zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.

3 porcie | doba prípravy 45 minút | 477 kJ / 114 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bielkoviny
4,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Polievky
Lahodná mrkvová polievka so zázvorom
4
porcie
obtiažnosť
1139 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Polievky
Hustá zeleninová polievka s fazuľou
4
porcie
obtiažnosť
949 kJ / porcia

Vaše premeny

Elena Ďurčanská

Až vďaka NUTRIADAPT som začala chudnúť aj napriek zdravotným problémom

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Zuzana Oravcová

Pod vedením odborníkov som za šesť mesiacov schudla 8 kg