Špladové lievančeky

Suroviny

100 g celozrnnej múky špaldovej hladkej
mlieko čerstvé 50 ml
1 vajce
1 lyžička trstinového cukru (asi 5g)
1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
vanilka, škorica
lyžica kokosového tuku na potretie panvice
cca 100 g stredne tučného tvarohu
100 g ovocia

2
porcie
obtiažnosť
900 kJ / porcia

Postup

Všetky prísady zmiešajte, prípadne vyšľahajte šľahačom a cesto nechajte 10 minút odpočinúť.

Cesto by malo byť mierne tekuté, aby sa dali tvoriť na panvici lievance naberačkou, ale nie príliš tekuté.

Panvicu jemne potrite kokosovým tukom, rozpáľte a lievance hrubé asi 0,5 - 1 cm opečte z oboch strán.

Tvaroh v miske rozmiešajte s lyžičkou mlieka, môžete dochutiť škoricou a natrite na lievance. Ozdobte akýmkoľvek ovocím - vynikajúce sú maliny, čučoriedky alebo jahody.

Lievance budú parádnymi raňajkami cez víkend, potešíte určite seba i partnera alebo kamarátku.

2 porcie | doba prípravy 20 minút | 900 kJ / 215 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Dezerty
Datľové košíčky s kokosovým krémom
4
porcie
obtiažnosť
1235 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Dezerty
Domáce zeleninové chipsy
5
porcií
obtiažnosť
217 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Nagyová

Najpozitívnejšia je radosť z jedenia bez výčitiek!

Ján Flídr

Lekár mi diagnostikoval vysoký krvný tlak, cukor, cholesterol a extrémne zvýšenú hladinu kyseliny močovej

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov