160 g červenej šošovice
3 PL olivového oleja
70 g cibule
1 strúčik cesnaku
100 g mrkvy
50 g červenej papriky
1 cm čerstvého zázvoru
30 g paradajkového pretlaku
500 ml zeleninového vývaru
štipka soli
štipka škorice
150 ml kokosového mlieka
hrsť čerstvej petržlenovej vňate
4
Do vriacej osolenej vody dáme variť šošovicu podľa návodu na obale. Potom na oleji speníme vo väčšom hrnci nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, nastrúhanú alebo nadrobno nakrájanú mrkvu, jemne nakrájanú papriku a nastrúhaný zázvor. Až zelenina začne mäknúť, pridáme paradajkový pretlak a dôkladne všetko premiešame. Až potom pridáme uvarenú šošovicu a zalejeme vývarom. Chvíľu na miernom plameni povaríme, osolíme, pridáme škoricu a rozmixujeme tyčovým mixérom tak, aby v polievke stále zostali kúsky šošovice a zeleniny. Nakoniec zjemníme kokosovým mliekom a podávame ozdobené nasekanou petržlenovou vňaťou.
4 porcie | doba prípravy 20 minút | 1411 kJ / 337 kcal
Vhodné pre: celú rodinu, pre vegetariánov a vegánov, zdroj vlákniny, nízky glykemický index