Slané muffiny s quinoa

Slané muffiny sa bežne robia z bielej múky, ktorá je pre telo zaťažujúca. My sme použili quinou, ktorá sa považuje za "superpotravinu". Pripomína obilninu, ale jedná sa o tzv. pseudoobilovinu. Má množstvo výhod - je bezlepková, výživná, málo kalorická a ľahko stráviteľná. Je výborných zdrojom rastlinných bielkovín, a má málo sacharidov. A navyše je chuťovo vynikajúca.

Suroviny

100 g kvalitnej šunky
130 g Eidamu
130 g quinoy
150 g cukety
1/2 cibule
4 vajcia (bio, domáce)
petržlenová vňať
štipka himalájskej soli
štipka čierneho korenia

15
porcií
obtiažnosť
420 kJ / porcia

Postup

Slané muffiny sa bežne robia z bielej múky, ktorá je pre organizmus zaťažujúca. My sme použili quinou, ktorá sa považuje za "superpotravinu". Pripomína obilninu, ale jedná sa o tzv. pseudoobilovinu. Má množstvo výhod - je bezlepková, výživná, málo kalorická a ľahko stráviteľná. Je výborných zdrojom rastlinných bielkovín.  A navyše je chuťovo vynikajúca.

Quinou najprv sparte a potom uvarte ako ryžu. 

Po uvarení zlejte všetku prebytočnú vodu.

Syr a cuketu nastrúhajte nahrubo.

Šunku, cibuľu a petržlenovú vňať nakrájajte na malé kúsky.

Všetko zmiešajte, pridajte vajíčka, soľ, korenie a zmiešajte.
 

Vložte do formy na muffiny a pečte na 180 stupňov približne 40-45 minút.

Podávajte s listovým šalátom, pokvapkaným olivovým olejom a citrónovou šťavou.

 

15 porcií | doba prípravy 60 minút | 420 kJ / 100 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Lososovitý pstruh so zelerovým pyré
4
porcie
obtiažnosť
941 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stopkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
1979 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Fedorcová

NUTRIADAPT mi pomohol zmeniť seba, moje myslenie aj vylepšiť môj zdravotný stav.

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Katarína Švajdová

Opäť sa cítim dobre