Šalát s kapustou, hroznom a jablkami

Netradičná kombinácia kapusty a ovocia príjemne oživí naše chuťové poháriky. Pridaním vlašských orechov doplníme do tela omega 3 mastné kyseliny, ktorých máme v strave nedostatok.

Suroviny

1 miska čerstvej bielej kapusty
½ hrnčeka hrozna
1 menšie jablko
½ hrsti vlašských orechov
1 polievková lyžica citrónovej šťavy
½ téglika bieleho jogurtu (max. 3,5% tuku)

1
porcia
obtiažnosť
912 kJ / porcia

Postup

Kapustu jemne nakrájame, zmiešame s bobuľami hrozna, nasekanými vlašskými orechmi, nakrájaným jablkom a citrónovou šťavou.

Všetko zalejeme jogurtom a podávame.

Bielkoviny: 7 g
Sacharidy: 26 g
Tuky: 9 g
Vláknina: 6,5 g
Vhodné pre vegetariánov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

 

1 porcia | doba prípravy 10 minút | 912 kJ / 218 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Šaláty
Šalát s červenou repou
4
porcie
obtiažnosť
775 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Veľkonočný šalát
4
porcie
obtiažnosť
677 kJ / porcia

Vaše premeny

Marcela Mikušová

V spolupráci s klinikou budem naďalej pokračovať k dosiahnutiu svojej vysnívanej hmotnosti

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Mária Krivosudská

Na každej kontrole som videla nejaké zlepšenie