Ryža natural zapečená s maslovou tekvicou

Ryža Parboiled je obľúbený druh ryže, ktorý sa vďaka špeciálnej úprave po uvarení nelepí. V kombinácii s mierne sladkastou jemnou maslovou tekvicou vykúzlime na tanieri lahodnú večeru alebo môžeme pokrm konzumovať aj ako ľahký obed.

Suroviny

1/2 maslovej tekvice
1/4 hrnčeka ryže parboiled
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 polievkové lyžice hrášku
½ téglika ricotty
4 čajové lyžičky repkového oleja
½ téglika bieleho jogurtu (max. 3,5% tuku)
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
3724 kJ / porcia

Postup

Prepláchneme ryžu a vložíme do hrnca s vodou. Osolíme, pridáme kvapku oleja a varíme na miernom ohni asi 45 minút. Medzitým predhrejeme rúru na 180 °C. Na panvici na oleji speníme cibuľku. Pridáme cesnak, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu a hrášok. Spoločne podusíme asi 15 minút, kým tekvica nezmäkne. V miske zmiešame jogurt a ricottu a ochutíme soľou a korením. Zmiešame tekvicovú zmes s uvarenou ryžou a syr s jogurtom. Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme v rúre asi 10 minút dozlatista. Podávame teplé.

Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 14 g
Vláknina: 2,4 g
Vhodné pre športovcov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

4 porcie | doba prípravy 90 minút | 3724 kJ / 890 kcal

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Baklažánové lasagne
2
porcie
obtiažnosť
1654 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Losos s feniklom a mrkvou
1
porcia
obtiažnosť
1975 kJ / porcia

Vaše premeny

Zuzana Salanciová

Ide to aj so zníženou funkciou štítnej žľazy

Peter Vall

Schudol som 15 kg a cítim sa oveľa lepšie

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.