Ryža natural zapečená s maslovou tekvicou

Ryža Parboiled je obľúbený druh ryže, ktorý sa vďaka špeciálnej úprave po uvarení nelepí. V kombinácii s mierne sladkastou jemnou maslovou tekvicou vykúzlime na tanieri lahodnú večeru alebo môžeme pokrm konzumovať aj ako ľahký obed.

Suroviny

1/2 maslovej tekvice
1/4 hrnčeka ryže parboiled
1 malá cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 polievkové lyžice hrášku
½ téglika ricotty
4 čajové lyžičky repkového oleja
½ téglika bieleho jogurtu (max. 3,5% tuku)
štipka soli

4
porcie
obtiažnosť
3724 kJ / porcia

Postup

Prepláchneme ryžu a vložíme do hrnca s vodou. Osolíme, pridáme kvapku oleja a varíme na miernom ohni asi 45 minút. Medzitým predhrejeme rúru na 180 °C. Na panvici na oleji speníme cibuľku. Pridáme cesnak, na kocky nakrájanú maslovú tekvicu a hrášok. Spoločne podusíme asi 15 minút, kým tekvica nezmäkne. V miske zmiešame jogurt a ricottu a ochutíme soľou a korením. Zmiešame tekvicovú zmes s uvarenou ryžou a syr s jogurtom. Zmes vložíme do vymasteného pekáča a pečieme v rúre asi 10 minút dozlatista. Podávame teplé.

Bielkoviny: 6 g
Sacharidy: 19 g
Tuky: 14 g
Vláknina: 2,4 g
Vhodné pre športovcov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

4 porcie | doba prípravy 90 minút | 3724 kJ / 890 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zemiaky zapekané s krémovým syrom, avokádový dip
1
porcia
obtiažnosť
2235 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Ľahká cuketová pizza s paradajkami a mozzarellou
4
porcie
obtiažnosť
1351 kJ / porcia

Vaše premeny

Anna Demianová

Cítim sa skvele a dostávam veľa komplimentov od kolegov a rodiny ako dobre vyzerám.

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Elena Ďurčanská

Až vďaka NUTRIADAPT som začala chudnúť aj napriek zdravotným problémom