Rybičková nátierka so sójovými bôbmi a sezamovými semienkami

Sójové bôby sú zdrojom rastlinných bielkovín. Sezamové semienka obsahujú množstvo vitamínov, minerálnych látok a stopových prvkov (napr. vitamín E, vitamíny zo skupiny B, beta karotén, vápnik, železo, zinok). Sardinky sú zdrojom vápnika. Ak máte radi rybičky, potom si dajte túto nátierku na raňajky alebo na desiatu.

Suroviny

50 g sardiniek (½ konzervy)
5 g olivového oleja alebo masla (1 čajová lyžička)
20 g sójových bôbov (doma uvarených podľa návodu na obale)
50 g cibule (½ strednej cibule)
5 g sezamu (1 čajová lyžička)
50 g celozrnného chleba (1 silnejší plátok)
štipka soli
(jarná cibuľka na ozdobenie)

1
porcia
obtiažnosť
1200 kJ / porcia

Postup

Uvarené a odkvapkané sójové bôby zomelieme so sezamovými semienkami na mäsovom mlynčeku alebo oboje rozmixujeme tyčovým mixérom.

Pridáme sardinky, nasekanú cibuľku a maslo (alebo olivový olej) a vidličkou ušľaháme nátierku.

Nátierku dochutíme soľou a podávame na celozrnnom chlebe, ktorý ešte môžeme posypať najemno nakrájanou jarnou cibuľkou.

 

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 1200 kJ / 287 kcal

Vhodné pre diabetikov, vhodné pre deti, zdroj vlákniny

Tuky
13,0 g
Sacharidy
25,0 g
Bielkoviny
15,0 g
Vláknina
6,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Nátierky
Brokolicová pomazánka
obtiažnosť
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Nátierky
Fazuľová pomazánka s celozrnným chlebom
obtiažnosť

Vaše premeny

Marcela Součková

Priberala som a psychicky som sa začala cítiť veľmi zle

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Adriana Marušiaková

Cítim sa zdravotne aj pohybovo lepšie