Rizoto s treskou

Suroviny

ryža (50 g v suchom stave)
100g mäsa z tresky
¼ cibule
50g paradajok
25g kukurice
lyžička oleja
bobkový list
sušený zázvor
petržlenová vňať
soľ
rybacia omáčka podľa chuti

2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia

Postup

Cibuľu osmažte na oleji, pridajte na kúsky nasekané osolené rybie mäso, nakrájané paradajky, kukuricu, bobkový list, trošku sušeného zázvoru a duste do mäkka. Ku koncu varenia ochuťte niekoľkými kvapkami rybacej omáčky. Nakoniec vmiešajte uvarenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať.

Rybacia omáčka je hnedá tekutina, pripravuje sa z ančovičiek (malých rybiek) na slnku so soľou. Je tradičným dochucovadlom v juhovýchodnej Ázii dodávajúcim typickú orientálnu chuť a môže byť zaujímavým spestrením jedálnička.

Rybacej omáčke by sa vďaka vysokému obsahu soli mali vyhnúť ľudia s vysokým krvným tlakom.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1661 kJ / 397 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Filet zo pstruha na citrónovej omáčke so zeleninou a pečeným zemiakom
4
porcie
obtiažnosť
1597 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Teľacie rolky so špargľou
4
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie
-15 kilo

Antónia Babinčáková

Prekonala som samu seba