Rizoto s treskou

Suroviny

ryža (50 g v suchom stave)
100g mäsa z tresky
¼ cibule
50g paradajok
25g kukurice
lyžička oleja
bobkový list
sušený zázvor
petržlenová vňať
soľ
rybacia omáčka podľa chuti

2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia

Postup

Cibuľu osmažte na oleji, pridajte na kúsky nasekané osolené rybie mäso, nakrájané paradajky, kukuricu, bobkový list, trošku sušeného zázvoru a duste do mäkka. Ku koncu varenia ochuťte niekoľkými kvapkami rybacej omáčky. Nakoniec vmiešajte uvarenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať.

Rybacia omáčka je hnedá tekutina, pripravuje sa z ančovičiek (malých rybiek) na slnku so soľou. Je tradičným dochucovadlom v juhovýchodnej Ázii dodávajúcim typickú orientálnu chuť a môže byť zaujímavým spestrením jedálnička.

Rybacej omáčke by sa vďaka vysokému obsahu soli mali vyhnúť ľudia s vysokým krvným tlakom.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1661 kJ / 397 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Batátové chilli guličky
5
porcií
obtiažnosť
740 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Celozrnné špagety s červenou šošovicou na víne
4
porcie
obtiažnosť
1545 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Eva Grambličková

Som na seba veľmi pyšná