Rizoto s treskou

Suroviny

ryža (50 g v suchom stave)
100g mäsa z tresky
¼ cibule
50g paradajok
25g kukurice
lyžička oleja
bobkový list
sušený zázvor
petržlenová vňať
soľ
rybacia omáčka podľa chuti

2
porcie
obtiažnosť
1661 kJ / porcia

Postup

Cibuľu osmažte na oleji, pridajte na kúsky nasekané osolené rybie mäso, nakrájané paradajky, kukuricu, bobkový list, trošku sušeného zázvoru a duste do mäkka. Ku koncu varenia ochuťte niekoľkými kvapkami rybacej omáčky. Nakoniec vmiešajte uvarenú ryžu a nasekanú petržlenovú vňať.

Rybacia omáčka je hnedá tekutina, pripravuje sa z ančovičiek (malých rybiek) na slnku so soľou. Je tradičným dochucovadlom v juhovýchodnej Ázii dodávajúcim typickú orientálnu chuť a môže byť zaujímavým spestrením jedálnička.

Rybacej omáčke by sa vďaka vysokému obsahu soli mali vyhnúť ľudia s vysokým krvným tlakom.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 1661 kJ / 397 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Tekvicové rizoto
6
porcií
obtiažnosť
1938 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Raňajky
Americký brunch
1
porcia
obtiažnosť
1907 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Speváčková

Nemala som žiadnu motiváciu a namiesto chudnutia som iba priberala

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Miluša Doležalová

Zmena nastala pri nástupe do penzie, počas 5 rokov som pribrala 20 kg