Pstruh na červenom víne s ryžou

Do jedálnička by sme nemali zabúdať zahŕňať ryby. Sú ľahké a optimálne k zaradeniu do redukčných výživových plánov. Pstruh na červenom víne doplnený o ryžu nám zaručí chutný obed alebo večeru. Pstruh obsahuje rovnako ako ďalšie ryby Omega 3 mastné kyseliny. Hnedá ryža je vhodnejšie náhradou za klasickú bielu, pretože obsahuje viac minerálnych látok a vlákniny.

Suroviny

90 g pstruha dúhového
60 g šalotky
50 ml suchého červeného vína
10 ml olivového oleja
štipka soli
štipka čierneho korenia
štipka chilli vločiek
50 g poľnej
60 g hnedej ryže

1
porcia
obtiažnosť
2066 kJ / porcia

Postup


Ryžu uvaríme podľa návodu na obale.

V hrnci zohrejeme víno, pridáme šalotku nakrájanú na štvrtky a varíme na miernom plameni, kým cibuľa nezmäkne. Až sa množstvo vína zredukuje cca na polovicu, pridáme polovicu oleja, chilli vločky, soľ a korenie a ešte krátko povaríme.

Pstruha opláchneme a osušíme, osolíme, okoreníme a na zvyšku oleja opečieme na panvici z oboch strán dozlatista. Podávame s vínnou omáčkou so šalotkami, ryžou a šalátom z poľníčka.

Poľníček môžeme jesť len tak alebo ho ľahko ochutíme pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.

 

1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2066 kJ / 494 kcal

Zdroj bielkovín, nízky glykemický index, vhodné pre športovcov

Tuky
16,0 g
Sacharidy
58,0 g
Bielkoviny
26,0 g
Vláknina
4,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Celozrnné cestoviny s krevetami
4
porcie
obtiažnosť
9104 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šťavnatý losos s horčicovou zálievkou
4
porcie
obtiažnosť
975 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Miňová

Postupne som musela vymeniť celý šatník :)

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala