Pečený pstruh so šampiňónmi na bylinkách

Suroviny

4 ks pstruhov (200-250g)
250 g šampiňónov
2 ks paradajok
1 ks oranžové papriky
1 ks väčšia cibuľa
1 ks citróna
1 lyžica pažítky
1 lyžica petržlenovej vňate
1 lyžica tymiánu
1/2 lyžice rozmarínu
250 ml suchého bieleho vína
1 lyžica soli

4
porcie
obtiažnosť
1488 kJ / porcia

Postup


Pstruhy posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Naplníme ich jemne nasekanými bylinkami a necháme 30 minút odležať v chladničke.

Na olivovom oleji orestujeme cibuľu nakrájanú na kolieska, papriku nakrájanú na prúžky a rozkrájané šampiňóny.
Na orestovanú zmes rozložíme pstruhy. Zalejeme časťou bieleho vína, priklopíme a pečieme v rúre na 200 stupňoch domäkka cca 20 minút.

Počas pečenia prilievame zvyšné víno.

Ku koncu pečenia pridáme sparené, olúpané a na štvrtky nakrájané paradajky, ktorá necháme mierne podusiť.

Na posledných 10 minút pečenia veko odklopíme, aby bola ryba chrumkavá.
 

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1488 kJ / 356 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Kuskus s kuracím mäsom a zeleninou
4
porcie
obtiažnosť
1458 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Smart Noodles Caprese s mozzarellou a cherry paradajkami
1
porcia
obtiažnosť
1220 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Schrammová

Som oveľa spokojnejšia, pretože vidím, že to ide aj v mojom veku

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Lenka Humeňajová

Najkrajší pocit som zažila, keď som sa zrazu dokázala zmestiť do môjho, farbou bohatého, starého oblečenia, dokonca aj z čias maturít.