Opečený tempeh s bulgurom

Suroviny

300 g bulguru
250 g údeného tempehu
1 malý pór
4 (350 g) paradajky
200 g šampiňónov
1 červená paprika
100 g čerstvého špenátu
1 lyžička morskej soli
1 lyžička Tandoori
1 lyžička rasce
2 lyžice bio sójovej omáčky
2 lyžice olivového oleja
250 ml sójovej smotany
200 ml ryžovo-kokosového mlieka
malá hrsť čerstvej bazalky

4
porcie
obtiažnosť
3014 kJ / porcia

Postup

Bulgur varte 25 minút pomalým varom do mäkka.

Tempeh, šampiňóny a paradajky nakrájajte na kúsky, pór a papriku na rezance.

Na oleji tempeh opečte, až mierne zhnedne po okrajoch, pridajte pór, papriku a šampiňóny, premiešajte a opekajte, až zelenina bude mierne sklovitá.

Pridajte paradajky, opraný špenát, korenie, soľ. Premiešajte a dochuťte sójovou omáčkou.

Do zeleninovej zmesi s tempehom vmiešajte bulgur a zalejte sójovou smotanou a ryžovo-kokosovým nápojom.

2 minúty spolu povarte a podávajte posypané čerstvou bazalkou.
 

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 3014 kJ / 720 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečené batáty s cottage cheese a salsou
4
porcie
obtiažnosť
705 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Brokolicová panvica so šampiňónmi a arašidmi, ryža
4
porcie
obtiažnosť
1973 kJ / porcia

Vaše premeny

Mária Baltazárová

Dostavili sa samé pozitívne výsledky

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Vlasta Hudecová

To je to pravé, čo som potrebovala