Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi

Batáty (sladké zemiaky) sú vhodnou alternatívou klasických zemiakov. Batáty obsahujú draslík, vitamín B6 a veľké množstvo betakaroténu (provitamín vitamínu A) , ktorý funguje ako antioxidant a pomáha pri zvyšovaní obranyschopnosti organizmu. Batáty, hlavne varené alebo pečené, majú vyšší glykemický index, ale spolu s bielkovinou, v tomto prípade s morčacím mäsom, sa hodnota glykemického indexu znižuje.

Suroviny

400 g morčacích pŕs
280 g šampiňónov
600 g batátov
4 štipky čierneho korenia
4 štipky soli
4 polievkové lyžice repkového oleja

4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia

Postup

Na rozohriatom oleji osmahneme nakrájané morčacie prsia na rezance, pridáme šampiňóny nakrájané na plátky, osolíme a okoreníme.

Podlejeme vodou a necháme dusit domäkka.

Podávame s varenými batátmi.

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1575 kJ / 376 kcal

Vhodné pre diabetikov, zdroj bielkovín, nízky GI

Tuky
15,0 g
Sacharidy
32,0 g
Bielkoviny
27,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Vločkové chlpaté knedličky s kapustou a tempehom
4
porcie
obtiažnosť
2065 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie karí so špenátom
1
porcia
obtiažnosť
1982 kJ / porcia

Vaše premeny

Nadežda Paulusová

Schudla som 7 kg a môj krvný tlak sa upravil

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla
-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle