Morčacie medailóniky pečené v papilote s mrkvou a sladkými zemiakmi

Morčacie mäso je vhodnou alternatívou za kuracie. Je ľahko stráviteľné, obsahuje veľké množstvo bielkovín a málo tuku (mäso z morčacích pŕs má iba 0,9% tuku a 24% bielkovín). V spojení so sladkými zemiakmi a mrkvou tvoria zaujímavú chuťovú obmenu známej klasickej kombinácie kurča a zemiaky.

Suroviny

300 g morčacích pŕs
240 g mrkvy
150 g sladkých zemiakov - batátov
40 g cibule
10 g oleja alebo masla
100 g zemiakov
2 polievkové lyžice suchého bieleho vína
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia

2
porcie
obtiažnosť
1600 kJ / porcia

Postup

Mäso umyjeme a nakrájame na plátky. 

Mrkvu, batáty, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a všetko spolu s mäsom zmiešame, zľahka ochutíme soľou a hrubo mletým korením.

Pripravenú zmes vložíme do papiera na pečenie, podlejeme trochou vína a pokvapkáme olejom. Papier zviažeme špagátom, dáme na plech a pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 160 °C.

Pred koncom pečenia papier otvoríme a všetko zapečieme.

 

2 porcie | doba prípravy 50 minút | 1600 kJ / 382 kcal

Vhodné pre diabetikov, zdroj bielkovín, nízký GI

Tuky
7,0 g
Sacharidy
36,0 g
Bielkoviny
41,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

30 minút
Hlavné jedlá
Losos na pare s grilovanou zeleninou
1
porcia
obtiažnosť
1249 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
30 minút
Hlavné jedlá
Pečené zemiaky v šupke s Ricottou a avokádovým dipom
1
porcia
2420 kJ / porcia

Vaše premeny

Roxana Julieta Cascone

Skúsila som rôzne diéty, pri ktorých som schudla, ale vždy nasledoval jo-jo efekt

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Jana Chrappová

Zistila som, že chudnúť a znížiť hladinu cholesterolu je možné aj po 50-ke.